Irlandzkie ziemniaczki

    Irlandzkie ziemniaczki

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 250 osób

    Słodkie, małe słodycze, które wyglądają jak małe ziemniaczki. Nie zawierają jednak ziemniaków - są przyrządzone z serka śmietankowego i wiórków kokosowych.

    Składniki
    ilość porcji: 60 

    • 55 g masła o temperaturze pokojowej
    • 112 g serka śmietankowego
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 480 g cukru pudru
    • 200 g wiórków kokosowych
    • 1 łyżka cynamonu mielonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +10min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W średniej misce zmiksować masło z serkiem śmietankowym na gładką masę. Dodać cukier waniliowy i cukier puder; zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać - jeśli trzeba, rękami. Formować w kształt kulek lub ziemniaczków i obtaczać w cynamonie. Układać na blasze do ciastek i chłodzić by stężały. W razie potrzeby ziemniaczki można ponownie obtoczyć w cynamonie by miały ciemniejszy kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis