Śródziemnomorska pasta z tuńczyka i oliwek

    Śródziemnomorska pasta z tuńczyka i oliwek

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 7 osób

    Prosta i bardzo smaczna pasta rybna. Doskonała do kanapek, albo na przystawkę podawana z krakersami lub chrupiącymi tostami! Można doprawiać wedle upodobania.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 szklanka (135 g) oliwek kalamata bez pestek
    • 1 łyżka czosnku, posiekanego
    • 1 łyżka kaparów
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 cytryny
    • 1 puszka (170 g) tuńczyka, odsączonego z wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W blenderze zmiksować oliwki, czosnek i kapary. Dodać oliwę i dalej miksować. Z cytryny wycisnąć sok. Dodać do blendera razem z tuńczykiem i zmiksować na jednolitą pastę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis