Słodko-kwaśny chutney

    Słodko-kwaśny chutney

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pyszny sos chutney jest najczęściej podawany z typowymi daniami kuchni indyjskiej, lub po prostu ryżem i fasolą. Ekstraktu z tamaryndowca szukajcie w sklepach z żywnością indyjską.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka ekstraktu z tamaryndowca
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 1/4 szklanki (60 ml) wody
    • 4 daktyle, bez pestek i pokrojone
    • 1 łyżeczka ziaren kminku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować wszystkie składniki na jednolity sos.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis