Chłodnik w hiszpańskim stylu gazpacho

    Chłodnik w hiszpańskim stylu gazpacho

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 47 osób

    Orzeźwiająca, lekka zupa na lato, przypominająca gazpacho - ale z awokado, kukurydzą i kolendrą. Najlepsza z dojrzałych, pachnących pomidorów, podawana z chrupiącym chlebem, maczanym w oliwie z oliwek.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 duże pomidory
    • 1 awokado, wydrążone i pokrojone w kostkę
    • 1/2 szklanki (75 g) kukurydzy
    • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 1/4 szklanki (10 g) posiekanej świeżej kolendry
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W sokowirówce wycisnąć sok z 4 dużych pomidorów.
    2. Wymieszać sok z pomidorów z awokado, kukurydzą, pokrojonymi pomidorami, kolendrą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis