Suszone pomidory

    (125)
    10 godz. 10 min

    Pomidory suszone domowym sposobem w piekarniku. Nie jest to pracochłonny proces, ale bardzo długi! Wysuszone pomidory należy przechowywać w lodówce.


    Zrobione przez 117 osób

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 2 kg pomidorów
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10godz.  ›  Gotowe w: 10godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 95 stopni C.
    2. Pomidory umyć i przekroić na pół. Delikatnie wycisnąć pestki. Ułożyć na blaszce i posypać solą.
    3. Piec praktycznie przez cały dzień, do momentu, aż pomidory będą wyschnięte i chropowate. Mniejsze pomidory mogą być gotowe szybciej.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (125)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)