Lukier do ciasteczek cukrowych

    Lukier do ciasteczek cukrowych

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 3111 osób

    Prosty i szybki lukier do ciasteczek. Łatwo zastyga i nie robi się matowy. Można użyć różnych barwników, do wyboru, do koloru!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 szklanka (110 g) cukru pudru
    • 2 łyżeczki mleka
    • 2 łyżeczki syropu kukurydzianego
    • 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego (lub kilka kropel aromatu)
    • różnokolorowe barwniki spożywcze

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać cukier puder z mlekiem. Dodać syrop i ekstrakt i wymieszać trzepaczką do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Jeśli lukier jest za gęsty, dodać jeszcze odrobinę syropu.
    2. Lukier rozdzielić do miseczek i dodać barwnik spożywczy według upodobania. Maczać w lukrze ciasteczka, lub smarować je pędzelkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis