Grzechu warta tarta czekoladowa

    Grzechu warta tarta czekoladowa

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 91 osób

    Bardzo bogaty smak. Nie jedz tego, jeśli chcesz pójść do nieba. Każdy kawałek pokryj z góry do dołu i po bokach dużą ilością bitej śmietany. W tej tarcie znajdują się surowe jaja, których nie powinni spożywać dzieci, kobiety w ciąży i osoby starsze. Do tego przepisu należy używać tylko świeżych jaj.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 225 g masła
    • 300 g (1,5 szkl.) cukru
    • 110 g stopionej gorzkiej czekolady
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 4 jajka
    • 1 gotowy spód do tarty, upieczony i ostudzony

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużej misce zmiksować masło z cukrem aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać czekoladę i wanilię. Miksując na średniej szybkości, dodać jaja, po jednym na raz, miksując ok. 5 minut po każdym dodaniu. (To bardzo ważne żeby miksować 5 minut po dodaniu każdego jaja!)
    2. Łyżeczką nakładać masę na gotowy spód tarty. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis