Grzechu warta tarta czekoladowa

    Grzechu warta tarta czekoladowa

    (104)
    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 91 osób

    Bardzo bogaty smak. Nie jedz tego, jeśli chcesz pójść do nieba. Każdy kawałek pokryj z góry do dołu i po bokach dużą ilością bitej śmietany. W tej tarcie znajdują się surowe jaja, których nie powinni spożywać dzieci, kobiety w ciąży i osoby starsze. Do tego przepisu należy używać tylko świeżych jaj.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 225 g masła
    • 300 g (1,5 szkl.) cukru
    • 110 g stopionej gorzkiej czekolady
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 4 jajka
    • 1 gotowy spód do tarty, upieczony i ostudzony

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużej misce zmiksować masło z cukrem aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać czekoladę i wanilię. Miksując na średniej szybkości, dodać jaja, po jednym na raz, miksując ok. 5 minut po każdym dodaniu. (To bardzo ważne żeby miksować 5 minut po dodaniu każdego jaja!)
    2. Łyżeczką nakładać masę na gotowy spód tarty. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (104)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis