Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem

    Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem

    3polubienia
    1godz.25min.


    Zrobione przez 1388 osób

    Smaczne danie dla całej rodziny. Filety z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta, owinięte bekonem - dzięki czemu nie są suche. Najlepiej smakują z ryżem i sałatką w stylu greckim.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
    • 1 paczka (300 g) mrożonego krojonego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
    • 1/2 szklanki (75 g) pokruszonego sera feta
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 4 filety z piersi kurczaka
    • 4 plasterki bekonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.
    2. W misce wymieszać majonez ze szpinakiem, fetą i czosnkiem. Odstawić.
    3. Filety z kurczaka delikatnie rozkroić wzdłuż, tak aby powstała kieszonka. Nałożyć w nią farsz ze szpinaku. Każdy filet zawinąć w plaster bekonu i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć.
    4. Piec przez 1 godzinę, aż mięso nie będzie już różowe, a wypływające soki będą przejrzyste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    2

    Mniam mniam <3 - 04 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis