Pikantne burgery z chili

    Pikantne burgery z chili

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 57 osób

    Te burgery są naprawdę ostre! Po brzegi wypełnione papryczkami chili. Przy ich przyrządzaniu najlepiej ubrać rękawiczki i uważać, żeby soki nie prysneły do oka!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg mielonej wołowiny
    • 2 łyżeczki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 2 świeże papryczki jalapeno, wydrążone z pestek i posiekane
    • 1 mała świeża papryczka chili poblano, wydrążona z pestek i posiekana
    • 1 świeża papryczka habanero, wydrążona z pestek i posiekana
    • 1 łyżeczka rozkruszonej suszonej czerwonej papryczki chili
    • 2 łyżki posiekanej kolendry
    • 1 łyżeczka mielonego kminku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    2. W dużej misce wymieszać wołowinę z czosnkiem, papryczkami, kolendrą i kminkiem. Uformować burgery.
    3. Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć burgery i grillować przez 5 minut na każdej stronie. Podawać na bułce z dodatkiem świeżych warzyw lub ulubionego sosu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis