Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

    Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

    9polubień
    2godz.30min.


    Zrobione przez 84 osoby

    Wspaniała odmiana od tradycyjnej pasty jajecznej. Wyśmienita na chrupiących tostach z pełnoziarnistego chleba. Można ją napełniać wydrążone pomidory, będzie wtedy smakowicie prezentującą się przystawką.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 12 jajek
    • 2 łodygi selera naciowego, posiekanego
    • 1 czerwona cebula, posiekana
    • 150 g wędzonego łososia, pokrojonego w małą kostkę
    • 1 szklanka (220 ml) majonezu
    • 3 łyżki posiekanego świeżego koperku
    • sól i pieprz (do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Jajka umieścić w rondelku i zalać zimną wodą. Zagotować, przykryć, odstawić z ognia i trzymać w gorącej wodzie przez 10-12 minut. Następnie jajka wyjąć z wody, przestudzić, obrać i drobno pokroić.
    2. W misce wymieszać jajka z selerem, cebulą, łososiem i majonezem. Doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis