Stek grillowany z masłem czosnkowym

    Stek grillowany z masłem czosnkowym

    7polubień
    30min.


    Zrobione przez 876 osób

    Czyż jest coś wspanialszego od perfekcyjnie przygotowanego steka na grillu? Ten przepis jest doskonały, a dodatek masła sprawia, że mięso jest soczyste i aromatyczne.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 115 g masła
    • 2 łyżki granulowanego czosnku
    • 4 ząbki czosnku, rozgniecione
    • 2 kg steków wołowych
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    2. W rondelku rozpuścić masło. Dodać czosnek granulowany i rozgnieciony, wymieszać. Odstawić.
    3. Każdy stek oprószyć solą i pieprzem.
    4. Steki grillować przez 4-5 minut z każdej strony (można dłużej w zależności od upodobań). Przełożyć na podgrzane talerze i obficie polać masłem czosnkowym. Odstawić na 2-3 minuty, aby masło wsiąkło w mięso.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis