Kurczak w panierce z parmezanu

    Kurczak w panierce z parmezanu

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 459 osób

    To jedna z ulubionych potraw moich domowników. Szybka, prosta i smaczna. Sama wpadłam na pomysł takiej panierki i jej proporcje można dostosować według uznania. Dodać więcej lub mniej sera, lub inną przyprawę. Zawsze smakuje!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1/2 szklanki (60 g) bułki tartej
    • 1/2 szklanki (60 g) startego parmezanu
    • 2 łyżki przyprawy włoskiej
    • 1 jajko, rozrzepane
    • 5 filetów z piersi kurczaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni.
    2. W misce wymieszać bułkę tartą z przyprawą włoską i parmezanem. Filety z kurczaka zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w mieszaninie z bułką tartą. Układać w naczyniu żaroodpornym.
    3. Piec przez 30-35 minut, do momentu, aż wypływające soki będą przejrzyste. Na 5 minut przed końcem pieczenie odwrócić filety na drugą stronę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis