Krewetkowa sałatka w awokado

    Krewetkowa sałatka w awokado

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 46 osób

    Pyszna sałatka z krewetek w połówkach awokado. Niewymagające zachodu a oryginalne danie, wspaniałe na przystawkę lub lekki lunch.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 130 g ugotowanych krewetek
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 1/3 szklanki (80 ml) majonezu
    • 1 łyżka sosu Worcestershire
    • 2 łyżki sosu chili
    • 1 szczypta soli
    • 2 awokado, przekrojone wzdłuż na pół (wyjąć pestkę)
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 główka sałaty masłowej
    • 1 łyżeczka mielonej papryki
    • 1 słoiczek (56 g) papryczki pimento, pokrojonej w paseczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W misce wymieszać krewetki ze szczypiorkiem, majonezem i sosami. Doprawić solą.
    2. Sałatkę krewetkową nałożyć na połówki awokado i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na liściach sałaty, oprószonej papryką. Udekorować papryczką pimento.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis