Farsz do pierogów z kapustą

    (19)

    Pyszne i proste w przygotowaniu nadzienie do pierogów. Nietypowe, bo z dodatkiem śmietany. Warto spróbować!


    Zrobione przez 20 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 szklanka (160 g) cebuli, posiekanej
    • 1 szklanka (70 g) pieczarek, posiekanych
    • 400 g kiszonej kapusty, przepłukanej, odsączonej i posiekanej
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć, aż zmiękkną. Dodać kapustę oraz sól z pieprzem. Wymieszać i smażyć przez 6-10 minut. Odstawić z ognia i dodać kwaśną śmietanę.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (19)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (11)