Polewa czekoladowa

    (1491)

    Fantastycznie błyszcząca polewa czekoladowa. Doskonała do ciast, ciasteczek i pączków! Zamiast groszków czekoladowych można użyć posiekanej czekolady.


    Zrobione przez 1393 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3/4 szklanki (125 g) półsłodkich groszków czekoladowych
    • 3 łyżki masła
    • 1 łyżka jasnego syropu kukurydzianego
    • 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. W garnku ustawionym na drugim garnku z gorącą, ale nie gotującą się wodą, wymieszać groszki czekoladowe z masłem i syropem. Mieszać, aż składniki rozpuszczą się na gładką polewę, a następnie dodać wanilię.
    2. Ciepłą polewę rozprowadzić na cieście, tak aby ściekała po bokach.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1491)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis