Lukier uniwersalny

    Lukier uniwersalny

    5polubień
    15min.


    Zrobione przez 217 osób

    Prosty i szybki w przygotowaniu. Doskonały do ciast, ciasteczek i domków z piernika! Kiedy lukier przeschnie, jest bardzo odporny na kruszenie, dlatego jest idealny na wypiekach, które zabieramy w gości!

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 4 białka jajek
    • 4 szklanki (440 g) przesianego cukru pudru
    • 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jajka ubijać w misce na dużej prędkości miksera do uzyskania piany. Następnie stopniowo dodawać cukier i ekstrakt, cały czas ubijając, aż zgęstnieje.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis