Królewski lukier

    Królewski lukier

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 36 osób

    Ten lukier jest doskonały do dekoracji tortów weselnych. Najlepiej komponuje się z pastą migdałową. Słodycz niezapomniana i iście królewska!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 białka jajek
    • 4 szklanki (480 g) cukru pudru
    • 2 łyżki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Białka ubijać z cukrem, do momentu uzyskania dość sztywnej piany. Dodać sok i wymieszać. Rozprowadzić na paście migdałowej na cieście i odstawić, aż stwardnieje.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis