Grillowane warzywa z kuskusem

    Grillowane warzywa z kuskusem

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 41 osób

    Pyszny lekki kuskus z grillowanymi warzywami. Wspaniałe danie nie tylko dla wegetarian. Zamiast na grillu warzywa można również przygotować w piekarniku.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 cukinia, pokrojona na grube plastry
    • 100 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w plasterki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 3 szklanki (700 ml) wody
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 szklanki (350 g) kuskusu
    • 2 łyżki octu balsamicznego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    2. Warzywa posmarować oliwą i ułożyć na grillu. Piec, aż zmiękkną, od czasu do czasu odwracając.
    3. W międzyczasie zagotować wodę z solą, oliwą i kuskusem. Gdy zacznie wrzeć, zestawić z ognia i odczekać 5 minut. Następnie lekko wymieszać widelcem i odstawić do przestudzenia.
    4. Na talerze nakładać kuskus, a na wierzch warzywa. Pokropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis