Ganasz czekoladowy - polewa

    Ganasz czekoladowy - polewa

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 114 osób

    To polewa o bogatym, kremowym smaku ciemnej czekolady. Można polewać nią ciastka, ciasta i torty. Jest znakomita.

    Składniki
    ilość sztuk: 10 

    • 200 g (20 kostek po 10 g) czekolady deserowej
    • 120 ml śmietany tortowej
    • 3 łyżki masła
    • 3 łyżki brandy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Roztopić czekoladę ze śmietaną, masłem lub margaryną i brandy, aż powstanie gładka masa. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia, a następnie obficie polewać ciasto.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis