Ganasz czekoladowy - polewa
1 / 1 Zdjęcie:  LubbocKat
Następne

Ganasz czekoladowy - polewa

To polewa o bogatym, kremowym smaku ciemnej czekolady. Można polewać nią ciastka, ciasta i torty. Jest znakomita.

Sandra Bennett

Składniki

ilość sztuk: 10 

  • 200 g (20 kostek po 10 g) czekolady deserowej
  • 120 ml śmietany tortowej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki brandy

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Roztopić czekoladę ze śmietaną, masłem lub margaryną i brandy, aż powstanie gładka masa. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia, a następnie obficie polewać ciasto.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie