Zaloguj się Zarejestruj się

Ganasz czekoladowy - polewa

To polewa o bogatym, kremowym smaku ciemnej czekolady. Można polewać nią ciastka, ciasta i torty. Jest znakomita.

Sandra Bennett

Składniki
ilość sztuk: 10 

  • 200 g (20 kostek po 10 g) czekolady deserowej
  • 120 ml śmietany tortowej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki brandy

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Roztopić czekoladę ze śmietaną, masłem lub margaryną i brandy, aż powstanie gładka masa. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia, a następnie obficie polewać ciasto.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie