Ciasto rabarbarowe z piankami marshmallow

    Ciasto rabarbarowe z piankami marshmallow

    Zapisz do ulubionych
    1godz.25min.


    Zrobione przez 47 osób

    Proste i pyszne ciasto z rabarbarem. Przygotowuję je z gotowej mieszanki na ciasto biszkoptowe i dodaję pianki marshmallow, które słodko rozpuszczają się na rabarbarze. Spróbujcie!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 6 szklanek (700 g) rabarbaru, drobno pokrojonego
    • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
    • 3 szklanki (150 g) pianek marshmallow
    • 1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki na biszkopt

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  +10min. studzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Natłuścić formę o wymiarach 23x33 cm.
    2. Na dnie foremki ułożyć pokrojony rabarbar, posypać cukrem, a na wierzchu ułożyć warstwę pianek cukrowych.
    3. Przygotować biszkopt zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylać ciasto na pianki.
    4. Piec przez 1 godzinę. Odstawić na 10 minut, a następnie odwrócić na paterę do góry dnem, aby rabarbar był na wierzchu.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis