Czerwona kapusta duszona z jabłkami

    (177)

    Szukacie czegoś nowego? Oto smaczna inspiracja na dodatek do dań. Słodko-kwaśna duszona modra kapusta z jabłkami. Spróbujcie!


    Zrobione przez 168 osób

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 500 g czerwonej kapusty, poszatkowanej
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 kwaśne jabłka, obrane i pokrojone na plasterki
    • 2 łyżki wody
    • 1,5 łyżeczki soli
    • pieprz do smaku
    • 3 łyżki cukru kryształu
    • 3 łyżki destylowanego białego octu 5 %

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i kapustę, smażyć, aż kapusta zmięknie.
    2. Dodać jabłka i wodę, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić przez około 25 minut.
    3. Cukier wymieszać z octem i dodać do kapusty. Gotować jeszcze przez 5-6 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (177)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis