Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

    Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 179 osób

    Pyszna i pełna witamin sałatka w lekkim sosie z oliwy i cytryny. Wspaniała na lunch albo dodatek do obiadu. Zamiast czerwonej fasoli można użyć cieciorki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (430 g) czerwonej fasoli
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
    • 2 szklanki (200 g) kapusty, poszatkowanej
    • 2 cebule dymki
    • 1 szklanka (150 g) sera feta, pokruszonego
    • 1/3 szklanki (20 g) posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą i odsączyć.
    2. W misce wymieszać fasolę z papryką, kapustą, cebulą, fetą, natką i czosnkiem.
    3. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i polać sałatkę, wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki. Sałatkę można przechowywać nawet do 3 dni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis