Mrożone babeczki malinowe

    Mrożone babeczki malinowe

    1polubienie
    5godz.20min.


    Zrobione przez 116 osób

    Fantastyczne, lekkie malinowe babeczki na kruchym spodzie z krakersów i orzechów. W ogóle się ich nie piecze, za to mrozi się je jak lody. Pyszne na upalne letnie dni!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 3/4 szklanki (60 g) pokruszonych krakersów graham
    • 1/4 szklanki (25 g) posiekanych orzechów pekan
    • 3 łyżki masła, roztopionego
    • 3/4 szklanki (90 g) świeżych malin, rozgniecionych
    • 100 g serka śmietankowego
    • 300 g mleka skondensowanego
    • 1 szklanka (75 g) bitej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +5godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 5godz.20min. 

    1. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami.
    2. Wymieszać pokruszone krakersy z orzechami i masłem. Nakładać po równo do 12 foremek, przyciskając łyżką do dna.
    3. Serek śmietankowy zmiksować z mlekiem skondensowanym i 1/2 szklanki malin. Dodać bitą śmietanę i wymieszać.
    4. Nałożyć do papilotek i wstawić do zamrażalnika na 5 godzin.
    5. Kiedy babeczki będą gotowe, przekładać na talerzyki, na wierzch nakładać pozostałe rozgniecione maliny, można również udekorować całymi owocami.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis