Rodzynkowy chleb z automatu

    (70)

    Ten chleb jest hitem w moim domu. Pyszny, prosty i bezbłędnie zawsze się udaje! Znika równie szybko jak się go przygotowuje!


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 szklanka (235 ml) ciepłej wody (o temperaturze 45 stopni C)
    • 1,5 łyżki smalcu
    • 2 łyżeczki suszonych drożdży
    • 1/2 szklanki (70 g) rodzynek
    • 3 szklanki (410 g) mąki chlebowej
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Do pojemnika automatu do chleba włożyć składniki zgodnie z kolejnością sugerowaną przez producenta.
    2. Wybrać ustawienie podstawowe i nacisnąć start. Po pierwszym wyrabianiu, ciasto powinno być jednolite, elastyczne i suche. W przeciwnym razie należy dodać trochę mąki.
    3. Po upieczeniu wyjąć formę i odstawić na 10 minut. Następnie przełożyć chleb do ostygnięcia na metalową kratkę.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (70)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie

    Więcej zbiorów przepisów (1)