Warzywne curry

    Warzywne curry

    3polubienia
    55min.


    Zrobione przez 138 osób

    Proste i szybkie danie curry. Bardzo aromatyczne i sycące, doskonałe z ryżem i lekką sałatką. Można również dodać świeże sezonowe warzywa, kalafiora lub cukinię. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 2,5 łyżki przyprawy curry
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 puszka (450 g) pomidorów w kawałkach
    • 1 kostka bulionu warzywnego
    • 1 opakowanie (300 g) mrożonki warzywnej
    • 1,5 szklanki (355 ml) wody
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać curry i koncentrat pomidorowy i smażyć przez 2-3 minuty.
    2. Dodać pomidory, kostkę bulionową i mrożone warzywa, zalać wodą i doprawić pieprzem i solą. Gotować przez 30 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis