Spód do pizzy z automatu do chleba

    Spód do pizzy z automatu do chleba

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Robiliście kiedyś spód do pizzy w automacie do chleba? Proste i szybkie. Moja rodzina uwielbia ten wynalazek. Koniecznie wypróbujcie!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 spód

    • 1 i 1/4 szklanki (295 ml) ciepłej wody (o temperaturze 45 stopni C)
    • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
    • 1 szklanka (165 g) semoliny
    • 1/2 łyżeczki cukru kryształu
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki suszonych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Do pojemnika automatu do chleba włożyć wszystkie składniki w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "ciasto".
    2. Wyjąć po fazie rośnięcia. Na cieście ułożyć ulubione dodatki do pizzy i upiec.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis