Prosty kruchy spód do tarty

    (212)

    Czasami przydaje się przepis na gotowy spód do ciasta. Ten nigdy nie zawodzi, robię go od lat, zawsze z wielkim powodzeniem i uznaniem rodziny. Spróbujcie!


    Zrobione przez 204 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
    • 2/3 szklanki (160 ml) oleju roślinnego
    • 6 łyżek (90 ml) lodowatej wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Mąkę wymieszać z olejem i wodą na jednolite ciasto.
    2. Ciasto podzielić na pół. Każdą część rozwałkować między folią spożywczą.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (212)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)