Prosty kruchy spód do tarty

    Prosty kruchy spód do tarty

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 204 osoby

    Czasami przydaje się przepis na gotowy spód do ciasta. Ten nigdy nie zawodzi, robię go od lat, zawsze z wielkim powodzeniem i uznaniem rodziny. Spróbujcie!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
    • 2/3 szklanki (160 ml) oleju roślinnego
    • 6 łyżek (90 ml) lodowatej wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Mąkę wymieszać z olejem i wodą na jednolite ciasto.
    2. Ciasto podzielić na pół. Każdą część rozwałkować między folią spożywczą.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis