Sos pesto z natką pietruszki

    Sos pesto z natką pietruszki

    1polubienie
    5min.


    Zrobione przez 552 osoby

    To moja wersja tradycyjnego sosu pesto z bazylii, oliwy i orzechów piniowych. Dodaję posiekaną natkę pietruszki, która wzmacnia aromat i smak sosu. Można również dodać więcej parmezanu! Smacznego!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 szklanka sosu

    • 3 szklanki (125 g) świeżych liści bazylii
    • 4 ząbki czosnku
    • 3/4 szklanki (60 g) startego parmezanu
    • 1/2 szklanki (120 ml) oliwy z oliwek
    • 1/4 szklanki (35 g) orzechów piniowych
    • 1/2 szklanki (30 g) posiekanej świeżej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować bazylię z czosnkiem, parmezanem, oliwą i orzechami na gładki sos. Dodać natkę pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis