Sałatka z pieczonych papryk

    Sałatka z pieczonych papryk

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczna i bardzo prosta przystawka z pieczonych papryk i czosnku. Bardzo prosty i tani dodatek do obiadu. Można ją podawać na ciepło lub zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 14 zielonych papryk
    • 6 ząbków czosnku, posiekanych
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szklanka (235 ml) soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, resztę pokroić w paski. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać czosnek, posypać solą i pieprzem, polać połową soku z cytryny. Delikatnie wymieszać.
    2. Piec w piekarniku na funkcji grill przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do miseczki, skropić resztą soku z cytryny. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis