Maślane puree z rzepy

    Maślane puree z rzepy

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały dodatek do dań, z powodzeniem może zastąpić ziemniaki. Rzepa jest bardzo zdrowa, więc polecam ją w takiej formie.

    Składniki
    ilość porcji: 9 

    • 7 rzep
    • 1 szklanka (235 ml) pełnotłustego mleka
    • 2 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rzepy umyć, obrać i pokroić na ćwiartki.
    2. Gotować przez 35-45 minut, aż będą miękkie. Odcedzić i przepłukać.
    3. W dużej misce, rzepy rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Dodać mleko i masło, wymieszać. Doprawić do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis