Pikle z japońskiej rzodkwi

    Pikle z japońskiej rzodkwi

    Zapisz do ulubionych
    8godz.20min.


    Zrobione przez 28 osób

    Smaczna i ciekawa przekąska, dodatek do kanapek lub przystawka. Rzodkiew japońska - daikon marynowana w octowej zalewie, odstawiona na noc w lodówce, a na następny dzień gotowa!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g japońskiej rzodkwi (daikon)
    • 3/4 łyżeczki soli
    • 1 łyżka octu ryżowego
    • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
    • 1/4 łyżeczki oleju sezamowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +8godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. W misce wymieszać rzodkiew z solą. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut, aż rzodkiew puści 1-2 łyżki wody.
    2. Rzodkiew odsączyć i przepłukać z soli. Osuszyć ręcznikiem papierowym i wrzucić z powrotem do miski. Dodać ocet, pieprz i olej sezamowy. Przykryć i wstawić do lodówki na 8 godzin.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis