Sałatka z tuńczyka z pomarańczą

    Sałatka z tuńczyka z pomarańczą

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 38 osób

    Bajecznie prosta i pyszna sałatka z tuńczyka. Niecodzienne połączenie z pomarańczą i orzechami nerkowca, doprawiona imbirem. Wspaniale smakuje z chrupiącym chlebem.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 puszka (170 g) tuńczyka, odsączonego z zalewy
    • 1 pomarańcza, obrana i podzielona na cząstki
    • 1,5 łyżki majonezu
    • 2 łyżki orzechów nerkowca, przekrojonych na pół
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • garść liści świeżego szpinaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W miseczce wymieszać tuńczyka z kawałkami pomarańczy, majonezem, orzechami, imbirem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać. Podawać na liściach szpinaku lub sałaty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis