Jednomiskowe brownie

    (3)
    50 min

    Błyskawiczne i pyszne ciasto czekoladowe - brownie. Z prawdziwej czekolady, z dodatkiem orzechów włoskich. Palce lizać!


    Zrobione przez 1006 osób

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 110 g czekolady deserowej
    • 170 g masła
    • 2 szklanki (400 g) cukru kryształu
    • 3 jajka
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 1 szklanka (125 g) mąki pszennej
    • 1 szklanka (115 g) posiekanych orzechów włoskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
    2. Do miski włożyć czekoladę i masło, wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez 2 minuty na DUŻEJ mocy, aż się roztopią. Od czasu do czasu mieszać.
    3. Dodać cukier, jajka i wanilię, wymieszać. Na końcu połączyć z mąką i orzechami na jednolitą masę.
    4. Przełożyć do natłuszczonej foremki o wymiarach 33x23 cm. Piec przez 35 minut.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Komentarze po polsku (3)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis