Tosty z serem i oliwkami

    Tosty z serem i oliwkami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 105 osób

    Oliwkowo-serowa pasta rozsmarowana na bułeczkach i zapiekana w piekarniku. Pyszne śniadanie albo kolacja!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 szklanka (140 g) czarnych oliwek, pokrojonych
    • 1/3 szklanki cebulki dymki, posiekanej
    • 170 g startego sera żółtego
    • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
    • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 8 bułek przekrojonych na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. W misce wymieszać oliwki z cebulką, serem, curry, majonezem i solą.
    3. Na bułkach rozsmarować masę serową, przeciąć na ćwiartki. Można je teraz zamrozić, jeśli chcemy mieć gotowe na później.
    4. Piec przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis