Pasta z oliwek po grecku

    Pasta z oliwek po grecku

    6polubień
    5min.


    Zrobione przez 34 osoby

    Pyszna, błyskawiczna pasta z oliwek z dodatkiem czosnku. Wspaniała, podawana z krakersami albo chrupiącym chlebem.

    Składniki
    ilość porcji: 14 

    • 3 szklanki (400 g) oliwek kalamata, bez pestek
    • 1/3 szklanki (80 ml) oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować oliwki z czosnkiem. Stopniowo dolewać oliwę, cały czas miksując, aż pasta będzie gęsta ale nie w pełni jednolita.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis