Domowa zupa warzywna z wołowiną

    Domowa zupa warzywna z wołowiną

    5polubień
    55min.


    Zrobione przez 171 osób

    To zdrowa zupa, wspaniała na chłodny zimowy dzień. Podawać z domowym chlebem kukurydzianym, sucharkami lub krakersami.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 500 g mielonej wołowiny
    • 1 cebula, pokrojona w kostkę
    • 6 czerwonych ziemniaków, drobno pokrojonych
    • 5 marchewek, pokrojonych w cienkie plasterki
    • 120 ml (1/2 szkl.) wody
    • 1 puszka (450 g) kukurydzy, odsączonej
    • 250 g mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej
    • 1300 ml soku warzywno-pomidorowego
    • 235 ml (1 szkl.) wody
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. W dużym garnku, na średnim ogniu, pod przykryciem podgotować wołowinę z cebulą i ziemniakami, aż mięso nie będzie już różowe, a ziemniaki zmiękną (10 do 15 minut).
    2. Tymczasem, umieścić marchew wraz z 1/2 szklanki wody w naczyniu, które można używać w kuchence mikrofalowej, a następnie gotować w mikrofalówce na wysokim poziomie mocy przez 5 minut, aż marchew zmięknie.
    3. Odlać płyn z mieszaniny z wołowiną i włożyć mieszaninę z powrotem do garnka, wraz z marchewką, kukurydzą, fasolą, sokiem warzywnym, wodą, solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez 30 minut, aż smaki się dobrze wymieszają, a zupa będzie gorąca.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis