Deser tęczowy

    Deser tęczowy

    6polubień
    1godz.40min.


    Zrobione przez 91 osób

    Ten deser z galaretki wygląda bardzo ładnie w szklanej misce! Polecam przygotowywać galaretki jedną po drugiej, gdyż tężeją w tym samym czasie.

    Składniki
    ilość porcji: 11 

    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku czereśniowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku wiśniowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku limonkowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku cytrynowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku pomarańczowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku ananasowym
    • 1 opakowanie (80 g) galaretki o smaku truskawkowym
    • 2100 ml (9 szkl.) wrzątku
    • 355 ml (1,5 szkl.) niesłodzonego mleka skondensowanego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.20min.  ›  Gotowe w: 1godz.40min. 

    1. W osobnych miskach wymieszać galaretki: czereśniową, limonkową, pomarańczową i truskawkową z 1,5 szklanki wrzątku, a następnie pozostawić by ostygły do temperatury pokojowej.
    2. W osobnej misce przygotować galaretki: wiśniową, cytrynową i ananasową z 1 szklanką wrzątku, a następnie, gdy każda galaretka ostygnie do temperatury pokojowej, dodać 1/2 szklanki mleka skondensowanego.
    3. Przełożyć galaretkę czereśniową o temperaturze pokojowej do naczynia o wymiarach 23x33 cm (może być blacha) i włożyć do lodówki by zastygła. Następnie wyłożyć na tę warstwę galaretki wiśniowej, a następnie limonkowej, cytrynowej, pomarańczowej, ananasowej i truskawkowej, pozostawiając każdą warstwę by stężała przed dodaniem następnej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis