Czosnkowe steki

    Czosnkowe steki

    1polubienie
    4godz.25min.


    Zrobione przez 44 osoby

    Prosty, a jaki smaczny sposób na steki wołowe dla miłośników czosnku. Wystarczy powtykać pokrojone ząbki w mięso, a potem rozkoszować się smakiem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg steków z polędwicy wołowej
    • 1 główka czosnku, podzielonego na ząbki i obranego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +4godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 4godz.25min. 

    1. Czosnek pokroić na ćwiartki. Ostrym nożem zrobić nacięcia w mięsie i powtykać w nie czosnek. Przykryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    2. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    3. Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć steki, stroną nadzianą czosnkiem do góry. Grillować przez 4-5 minut, odwrócić, oprószyć solą i pieprzem i grillować kolejne 4-5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis