Zapiekanka makaronowa z mieloną wołowiną

    (163)

    Szybkie, łatwe i smaczne danie, dla tych, którzy ciągle są w biegu. Warstwy mielonej wołowiny w gotowym sosie pomidorowym, zmieszanym z makaronem, przekładane startym serem.


    Zrobione przez 154 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g makaronu świderki
    • 500 g chudej mielonej wołowiny
    • 1 słoik (840 g) sosu pomidorowego do spaghetti
    • 225 g startej mozzarelli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni C. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.
    2. Na patelni zrumienić wołowinę, odlać nadmiar tłuszczu.
    3. Dodać sos i ugotowany makaron, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, układając warstwami sos mięsny i ser.
    4. Piec przez 25 minut.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (163)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis