Czekoladowe fondue

    Czekoladowe fondue

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 411 osób

    Bogate w smaku czekoladowe fondue z lekkim posmakiem kawy. Podawać z owocami lub kawałkami resztek ciasta nadzianymi na patyczki od szaszłyków.

    Składniki
    ilość porcji: 48 

    • 900 g mlecznej czekolady, startej
    • 300 ml śmietany tortowej
    • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 80 ml gorącej wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W rondlu, na średnim ogniu, stopić czekoladę ze śmietaną. Dodać kawę rozpuszczalną, aromat waniliowy, cukier i gorącą wodę i wymieszać. Nadal podgrzewać, często mieszając, aż mieszanina będzie gładka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis