Pasta z ciecierzycy

    (662)

    Wspaniała, szybka i prosta pasta z cieciorki, doprawiona musztardą i ogórkami konserwowymi. Wybornie smakuje na kanapkach.


    Zrobione przez 652 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g ciecierzycy (z puszki lub ugotowanej), odcedzonej i rozgniecionej na puree
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżeczki łagodnej musztardy
    • 1 łyżka drobno posiekanych ogórków w słodkiej zalewie
    • 2 dymki, posiekane
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać ciecierzycę z majonezem, musztardą, ogórkami i cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (662)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)