Pasta z ciecierzycy

    Pasta z ciecierzycy

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 652 osoby

    Wspaniała, szybka i prosta pasta z cieciorki, doprawiona musztardą i sosem relish na bazie ogórków kiszonych. Wybornie smakuje na kanapkach.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g ciecierzycy (z puszki lub ugotowanej), odcedzonej i rozgniecionej na puree
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżeczki pikantnej musztardy
    • 1 łyżka sosu relish
    • 2 dymki, posiekane
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać ciecierzycę z majonezem, musztardą, sosem relish i cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis