Domowy marcepan

    Domowy marcepan

    Zapisz do ulubionych
    1dzień30min.


    Zrobione przez 21 osób

    Po co kupować marcepan, jeśli można go sobie samemu zrobić! Prosty i szybki sposób na ten smakołyk, idealny do dekorowania ciast i ciasteczek. Uwaga - zawiera surowe jajka!

    Składniki
    ilość sztuk: 2 szklanki

    • 2 szklanki (240 g) cukru pudru
    • 250 g zmielonych zblanszowanych migdałów
    • 2 białka
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1dzień tężenie  ›  Gotowe w: 1dzień30min. 

    1. W blenderze zmiksować wszystkie składniki na jednolitą, gładką masę. Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny, aby masa stężała.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis