Sałatka brokułowa po włosku

    Sałatka brokułowa po włosku

    Zapisz do ulubionych
    1dzień15min.


    Zrobione przez 24 osoby

    Smaczna i kolorowa sałatka, idealna na piknik. Z brokułami, oliwkami, pomidorami i sercami karczochów. Warzywa marynowane we włoskim sosie sałatkowym pozostają chrupiące i aromatyczne.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 3 brokuły, podzielone na różyczki
    • 1 czerwona cebula, posiekana
    • 3 puszki (po 180 g) dużych czarnych oliwek, posiekanych
    • 2 słoiki (po 200 g) marynowanych serc karczochów, pokrojonych na plasterki
    • 3 duże pomidory, posiekane
    • 3 pęczki zielonej cebulki, posiekane
    • 1 szklanka (235 ml) sosu włoskiego do sałatek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1dzień marynowanie  ›  Gotowe w: 1dzień15min. 

    1. W dużej misce wymieszać brokuły z cebulą, oliwkami, karczochami, pomidorami i cebulką.
    2. Dodać sos i dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis