Crumble z jabłkami w syropie klonowym

    Crumble z jabłkami w syropie klonowym

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo prosty i szybki wypiek z jabłek pod kołderką z kruszonki. Owoce, płatki owsiane, syrop klonowy - w sumie samo zdrowie!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 5 jabłek, obranych i pokrojonych na plasterki
    • 1/2 szklanki syropu klonowego
    • 1/2 szklanki (60 g) mąki pszennej
    • 1/2 szklanki (40 g) płatków owsianych
    • 1/2 szklanki (110 g) brązowego cukru
    • 1 szczypta soli
    • 115 g miękkiego masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
    2. Jabłka ułożyć w kwadratowej foremce, polać syropem i wymieszać.
    3. Wymieszać mąkę z płatkami, cukrem i solą. Dodać masło i wymieszać, aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Posypać równo po jabłkach.
    4. Piec przez 35 minut na złoty kolor. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis