Orientalna zupa z wieprzowiną

    Orientalna zupa z wieprzowiną

    1polubienie
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna i prosta zupa w stylu azjatyckim. Cienko pokrojona wieprzowina, świeży imbir, zielona cebulka i chiński makaron przeniosą Cię w świat kulinarnego Orientu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1,5 łyżki oleju roślinnego
    • 1/4 małej główki kapusty, poszatkowanej
    • 120 g chudej polędwicy wieprzowej, pokrojonej na cienkie plasterki
    • 6 szklanek (1,4 l) bulionu drobiowego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego korzenia imbiru
    • 8 cebulek dymek, posiekanych
    • 120 g suchego chińskiego makaronu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na patelni lub w woku rozgrzać olej, dodać kapustę i mięso. Smażyć, cały czas mieszając, przez około 5 minut, aż mięso przestanie być w środku różowe.
    2. Dodać wywar, sos sojowy, imbir i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, gotować przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Dodać cebulę i makaron, wymieszać i gotować przez 2-4 minuty, aż makaron będzie miękki.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis