Krem do babeczek z serka śmietankowego

    (122)

    Pyszny i szybki w przygotowaniu krem do dekorowania babeczek, muffinek, ciast i ciasteczek. Kremowy, z aromatem cytrynowym. Dosłownie palce lizać!


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 2 szklanki

    • 115 g serka śmietankowego
    • 55 g miękkiego masła
    • 1 szklanka (120 g) cukru pudru
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 szklanki (240 g) cukru pudru (według uznania)
    • 4 krople żółtego barwnika spożywczego (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Serek śmietankowy zmiksować z masłem na gładką masę, dodać 1 szklankę cukru pudru i sok z cytryny, wymieszać.
    2. Sprawdzić smak i dodawać w razie potrzeby więcej cukru pudru, miksując do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać kilka kropli barwnika (opcjonalnie), wymieszać.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (122)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis