Krabowe tartaletki

    Krabowe tartaletki

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniała przystawka na przyjęcia. Delikatne ciasto filo wypełnione serowowo-krabowym nadzieniem. Zawsze je przyrządzam na spotkania rodzinne i towarzyskie. Pyszne i wykwintne!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 opakowania (po 300 g) ciasta filo
    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 1 puszka (180 g) mięsa z kraba, odsączonego z zalewy
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki startego parmezanu
    • 1/2 szklanki (55 g) startego sera cheddar
    • 2 łyżki cebuli dymki, posiekanej
    • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
    • 1 szczypta mielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić 12 foremek na tartaletki.
    2. Foremki wyłożyć ciastem filo i odstawić.
    3. W dużej misce wymieszać serek z krabem, majonezem, serami, cebulką i sosem. Nakładać po 1 łyżeczce do wyłożonych ciastem foremek, posypać papryką.
    4. Piec przez 15-20 minut. Doskonale nadają się do mrożenia, później wystarczy tylko podgrzać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis