Hummus z tofu

    (9)

    To wspaniały przepis na hummus w ilości w sam raz na duże przyjęcie. Dodatek tofu sprawia, że hummus jest łagodny i kremowy. Można dodać tyle czosnku, ile goście zaakceptują!


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 2 ząbki czosnku
    • 2 puszki (po 430 g) ciecierzycy, odsączonej z zalewy
    • 225 g tofu
    • 3 cytryny
    • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
    • 3/4 szklanki (180 ml) pasty tahini
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • 1 szczypta pieprzu cayenne
    • 1 łyżka sosu tamari
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W blenderze zmiksować czosnek z ciecierzycą, tofu, sokiem z cytryny, pietruszką i tahini. Dodać imbir, pieprz i tamari, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli jest za gęsty, dodać odrobinę wody.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (9)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis