Grzany cydr

    Grzany cydr

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Grzaniec z cydru z dodatkiem syropu klonowego, cynamonu i goździków - najlepiej rozgrzewa w chłodne dni.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 szklanek (1,5 l) cydru
    • 1/4 szklanki (60 ml) syropu klonowego
    • 2 laski cynamonu
    • 6 całych goździków
    • 6 ziaren ziela angielskiego
    • skórka z 1 pomarańczy, pocięta na paski
    • skórka z 1 cytryny, pocięta na paski

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Do dużego rondelka wlać cydr i syrop klonowy.
    2. Cynamon, goździki, ziele angielskie, skórkę pomarańczową i cytrynową zawinąć w gazę, związać sznurkiem kuchennym aby nic nie wyleciało i dodać do cydru.
    3. Podgrzać tak, aby napój był gorący, ale aby się nie zagotował.
    4. Zdjąć z ognia i przelać do kubeczków. Można udekorować nowymi laskami cynamonu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis